Καλωσόρισμα στο ΤΕΙ Αθήνας
Ως Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας έχω την ιδιαίτερη ευχαρίστηση να σας καλωσορίσω στο Ίδρυμα και τους ηλεκτρονικούς χώρους του.

Το ΤΕΙ Αθήνας ιδρύθηκε το 1974 ως Κέντρο Ανώτερης Τεχνικής Εκπαίδευσης και μετεξελίχθηκε το 1983 σε Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Από το 2001 είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του τεχνολογικού τομέα. Σήμερα το ΤΕΙ Αθήνας αποτελεί ένα σύγχρονο ΑΕΙ με φοιτητοκεντρικό προσανατολισμό, που σέβεται τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα. Διαθέτει 385 μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού που ενισχύονται για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο από 210 θέσεις Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με 186 μέλη Διοικητικού Προσωπικού, 72 μέλη ΕΤΠ και 20.000 φοιτητές. Είναι το πρώτο σε φοιτητικό και διδακτικό δυναμικό ΤΕΙ της χώρας και το τρίτο ΑΕΙ σε αριθμό φοιτητών.

Το ΤΕΙ Αθήνας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπτύσσεται δυναμικά και εξελίσσεται διαρκώς μέσα στο χρόνο, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι μέλος της International Association of Universities και της European Association of Institutions in Higher Education. Προσφέρει αναγνωρισμένα διεθνώς προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και πρόσφατα (2015) μετά από διεθνή αξιολόγηση κατατάχθηκε στην ανώτατη βαθμίδα διάκρισης («worthy of merit») από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ακόμη, το ΤΕΙ Αθήνας συστήνεται κατά 100% ως τριτοβάθμιο ίδρυμα φοίτησης αλλοδαπών φοιτητών σύμφωνα με έρευνα του δικτύου των φοιτητών που έχουν ήδη συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS.

Στα περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργίας του το ΤΕΙ Αθήνας έχει να επιδείξει πλούσιο και πολυσχιδές εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο αποδίδοντας στην κοινωνία αποφοίτους με εξειδικευμένες τεχνολογικές και επιστημονικές γνώσεις συμβάλλοντας έτσι σε σημαντικό βαθμό στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής τεχνολογίας επωφελεία της ελληνικής οικονομίας. Οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Αθήνας σταδιοδρομούν στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα ως επιτυχημένοι επαγγελματίες, συνεχίζουν στο εσωτερικό και το εξωτερικό μεταπτυχιακές σπουδές, αλλά και διακρίνονται ως καταξιωμένοι επιστήμονες, ερευνητές και καθηγητές στην Ελλάδα και διεθνώς.

Στο ΤΕΙ Αθήνας λειτουργούν 27 Τμήματα, τα οποία είναι συγκροτημένα σε πέντε (5) Σχολές, που πλαισιώνονται από διακεκριμένο επιστημονικό, τεχνολογικό και υποστηρικτικό προσωπικό. Τα περισσότερα Τμήματα έχουν επιτυχώς αξιολογηθεί από εξωτερικές διεθνείς επιτροπές αξιολόγησης, ενώ μεγάλος αριθμός τμημάτων, όπως και υπηρεσιακών δομών, έχουν πιστοποιηθεί (TUV AUSTRIA CERT GMBH) και ακολουθούν σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο EN ISO 9001:2008. Επιπρόσθετα το ΤΕΙ Αθήνας διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποστηρικτικές υποδομές για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των φοιτητών, όπως ηλεκτρονική γραμματειακή διεκπεραίωση αιτημάτων, κοινόχρηστο δίκτυο Wi-Fi, βιβλιοθήκη, πλήρες ιατρείο, γυμναστήριο, εστιατόρια και κυλικεία, χώρους στάθμευσης, συνεδριακό κέντρο, δομές κοινωνικής συμβουλευτικής και μέριμνας, απασχόλησης και σταδιοδρομίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, γραφείο διασύνδεσης, καθώς και δομές ανταλλαγών, πρακτικής άσκησης και δια βίου μάθησης.

Από τη θέση αυτή, σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στη δημιουργική πορεία του ΤΕΙ Αθήνας επισκεπτόμενοι τις εγκαταστάσεις του, γνωρίζοντας τους ανθρώπους του και συζητώντας μαζί τους για δυνατότητες προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής φοίτησης, προγράμματα κατάρτισης και έρευνας, καθώς και για εν γένει δραστηριότητες περαιτέρω προαγωγής του Ιδρύματος.

Σας ευχαριστώ

Μπρατάκος Μιχαήλ

Καθηγητής

Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας^ Αρχή Σελίδας