26-27/11/2016, 1ο Διεθνές Συνέδριο "Γαστρονομία & Τουρισμός"

1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού: Από τη Θεωρία στην Πράξη


Στις 26 και στις 27 Νοεμβρίου 2016, στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού που διοργανώνει το ΤΕΙ Αθήνας με τον όμιλο για την UNESCO Πειραιά και Νήσων, την υποστήριξη της CEUCO και της Ελληνικής Ενωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.
Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του ΕΛΓΟ, επικεντρώνεται στο γαστρονομικό τουρισμό με σκοπό την ουσιαστική σύμπραξη όλων των εκπροσώπων του κλάδου και στόχο την ανάπτυξή του.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες διακρίνεται σε δύο ενότητες: την ακαδημαϊκή προσέγγιση και την πρακτική θεώρηση του γαστρονομικού τουρισμού με τους ομιλητές να εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου. Φορείς, επαγγελματίες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας θα παρευρεθούν στο συνέδριο ως ομιλητές και ως ακροατές.

Κey note speakers του συνεδρίου είναι η Roberta Garibaldi, (Scientific Director of East Lombardy, European Region of Gastronomy 2017, Certified Ambassador of the World Food Travel Association,Delegate of the Lombardy Region to SISTUR, Italian Association of Tourism Sciences) και η κα Χάϊντι Λαζάνη (Επικεφαλής Επιτροπής Διεκδίκησης Τίτλου"Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019" για το Νότιο Αιγαίο, Επιστημονική Συνεργάτης και Δ/ντρια Γραφείου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου).

Για το συνέδριο έχει συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή κ. Περικλή Λύτρα, ενώ χρέη προέδρου της οργανωτικής επιτροπής τελεί ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος Ομίλου για την Unesco Πειραιά και Νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και κέντρων της Unesco για την Ευρώπη και τη Β. Αμερική.

Πληροφορίες στο www.teiath.gr  και στο http://unescopireas.gr/ δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail Post.eat@yahoo.com













Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου

Πρόεδρος:
Λύτρας Περικλής Καθηγητής, Αναπληρωτής Προέδρου ΤΕΙ Αθήνας

Μέλη (σειρά αλφαβητική):
•    Βαρβαρέσος Στυλιανός, Καθηγητής, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων/Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας ΤΕΙ Αθήνας
•    Βιτουλαδίτη Ουρανία, Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων/Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας ΤΕΙ Αθήνας
•    Garibaldi Roberta, University of Bergamo, Italian Association of Tourism Sciences
•    Βιτωράτος Ανδρέας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
•    Γεωργόπουλος Θεοφάνης, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Θεσσαλίας
•    Καλδής Παναγιώτης, Καθηγητής, Αναπληρωτής Προέδρου ΤΕΙ Αθήνας
•    Κανέλλου Αναστασία, Καθηγήτρια, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Αθήνας
•    Καραγκούνη Αγγελική, συνεργάτης ΣΕΤΕ σε Έρευνα – Νέα Έργα
•    Κόρκας Ηλίας, Καθηγητής, Διευθυντής ΠΜΣ «Επιστήμη Οίνου & Ζύθου» Τμ. Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών ΤΕΙ Αθήνας
•    Λαγός Δημήτριος, Καθηγητής, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου
•    Λαλούμης Δημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων/Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας ΤΕΙ Αθήνας
•    Μάμαλης Σπυρίδων, Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος Τμ. Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών ΤΕΙ Ανατολικής – Μακεδονίας Θράκης
•    Μάντζαρης Στέλιος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου
•    Μπόσκου Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
•    Παναγιωτακοπούλου Κωνσταντίνα, Οινολόγος, ΜΒΑ, Πιστοποιημένη Επιθεωρήτρια/Επικεφαλής Επιθεωρητών Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
•    Παρασκευόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών ΤΕΙ Αθήνας
•    Πειστικού Μάγδα, Αρχισυντάκτης Περιοδικού Food Service
•    Πιερράκος Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων/Κατεύθυνση Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ΤΕΙ Αθήνας
•    Τσάρτας Πάρις, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
•    Δρ. Φωτόπουλος Αντώνης, Γενικός Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛ.Γ.Ο. - Δήμητρα



Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου

Πρόεδρος:
Ιωάννης Μαρωνίτης,
Πρόεδρος Ομίλου για την Unesco Πειραιά και Νήσων

•    Πειστικού Μάγδα,Αρχισυντάκτης Περιοδικού Food Service
•    Μουζάκης Κωνσταντίνος, Διευθυντής Γαστρονομίας Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων
•    Παναγιωτίδη Ευστρατία, Εργαστηρικός Συνεργάτης ΣΚΣ, ΤΕΙ Αθήνας
•    Λαλούμης Αθανάσιος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΣΔΟ, ΤΕΙ Αθήνας
•    Χατζή Ναταλία, Γραμματεία Προέδρου - Αντιπροέδρων και Γ.Γ. ΤΕΙ Αθήνας
•    Χατζηπέτρος Δημήτρης, F&B Maitre
•    Σαρανταένας Θέμης, F&B Marketing Consultant
•    Βάρφη Αγγελίνα, Αντιπρόεδρος FBMA Greece
•    Δήμας Χρήστος, General Manager Radisson Blu Park
•    Γιαννουλάκης Μάνος, GM Civitel Hotels
•    Σεργόπουλος Κωνσταντίνος, ΕΤΕΠ, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων /Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας ΤΕΙ Αθήνας
•    Στασινόπουλος Νίκος, Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Διαδικασιών ETOILE






<< Συνέδρια & Ημερίδες ^ Αρχή Σελίδας