27-29/3/2017, InterDays2017
Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη τριήμερη διεθνής επιστημονική συνάντηση με τίτλο «International Days for Higher Education, Cosmopolitanism and Solidarity» από 27 έως 29 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των τριάντα χρόνων του προγράμματος Erasmus, συμμετείχαν είκοσι (20) Καθηγητές και διοικητικά στελέχη συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων του εξωτερικού (Γερμανία, Ιορδανία, Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία) και πλήθος μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Αθήνας.




Κατά την έναρξη της διεθνούς επιστημονικής συνάντησης χαιρετισμό απηύθυναν η Δρ. Π. Διονυσοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Σ. Τζόκας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο κ. Δ. Μπίρμπας, Δήμαρχος Αιγάλεω, ο Καθηγητής Μ. Μπρατάκος, Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας και ο Καθηγητής Γ. Παναγιάρης, Ιδρυματικός Συντονιστής Erasmus+ του ΤΕΙ Αθήνας.

Επίσης, ο Καθηγητής Β. Χατζόπουλος, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εκφώνησε εναρκτήρια ομιλία και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία της Διευθύντριας Αρχαιοτήτων Κύπρου Δρος Μαρίνας Σολομίδου-Ιερωνυμίδου, η οποία εγκαινίασε τη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Παγκόσμια Κληρονομιά της Κύπρου: ιστορία, μύθος και θρησκεία».



 


Οι ομιλητές - επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, κάλυψαν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Session 1: "Economic crisis, poverty and higher education"

Session 2: "The role of higher education in the integration of immigrants and refugees"

Session 3: "The active inclusion of disabled people through higher education"

Session 4: "Human rights during austerity times - Between Universalism and Cosmopolitanism"

 

Η διεθνής επιστημονική συνάντηση συμπεριέλαβε επίσης την προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους. Στη συνέχεια, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Αναπληρωτή Προέδρου Καθηγητή Π. Καλδή στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας κ. Α. Παπαδόπουλο, ο οποίος απένειμε επίσης το βραβείο του Χρυσού Διονύσου στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας Καθηγητή Μ. Μπρατάκο.


Οι εργασίες της συνάντησης ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και με ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Αθήνας.

Το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε και αποτέλεσε κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων, είναι ότι το επίκεντρο της εκπαίδευσης που παρέχουν τα ΑΕΙ πρέπει να είναι ο φοιτητής ως ολοκληρωμένη κοινωνική οντότητα και τα μέλη της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την ενσωμάτωση αυτής της αρχής στα Προγράμματα Σπουδών και το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος.

 

 

 


 

 























<< Εκδηλώσεις ^ Αρχή Σελίδας