Τριμερής συμφωνία ΤΕΙ Αθήνας, Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και Διεθνούς Συνεδρίου (Έκθεσης) Νησιωτικού Τουρισμού στη Κίνα

Τριμερής αναπτυξιακή συμφωνία υπεγράφη στην Κίνα μεταξύ της IITCZS, της μεγαλύτερης διοργανώτριας έκθεσης και Συνεδρίου νησιωτικού τουρισμού στο Κόσμο, του ΤΕΙ Αθήνας και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.

Το συμφωνητικό υπογράφηκε στην Κίνα, στην πόλη Ζhoushan, κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Εκ μέρους του ΤΕΙ Αθήνας, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Πρύτανη, καθηγητής Περικλής  Λύτρας, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Αριστείδης Κοντογιώργης, καθηγητής, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, Ελευθέριος Κεχαγιόγλου και εκ μέρους της Κίνας, ο Αντιδήμαρχος της πόλης Zhoushan και Αναπληρωτής Διευθυντής της διοργάνωσης IITCZS, κ. Κάι Χονγκ.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία συμμετείχε στην πρώτη κλειστή συνεδρίαση των διοργανωτών και στο κυρίως συνέδριο, όπου και μίλησε σχετικά με την συνεργασία Μικρών Νησιών, ΤΕΙ Αθήνας και Κίνας. Στη συνέχεια υπεγράφη το συμφωνητικό αναπτυξιακής συνεργασίας.

Να σημειωθεί ότι η συνεργασία αυτή προβλέπει καθοριστικό ρόλο για το ΤΕΙ Αθήνας, ιδιαίτερα στο κεφάλαιο  της μελέτης και του σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ της Κίνας και των Ευρωπαϊκών Μικρών Νησιών, ενώ ζητήθηκε τα Ελληνικά Μικρά Νησιά να είναι η πύλη εισόδου και η πλατφόρμα επικοινωνίας της Κίνας για τα Ευρωπαϊκά Μικρά Νησιά, πάντοτε μέσω του ΤΕΙ Αθήνας και του καθηγητή Περικλή Λύτρα.
 
 

 

 

 

Δείτε εδώ το πρωτόκολλο συνεργασίας με International Islands Tourism Conference Zhoushan (IITCZS)

 

 

 

 


<< Συνέδρια & Ημερίδες ^ Αρχή Σελίδας