Πολύ σύντομα η ψήφιση του νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Με “γενναία” επιπλέον χρηματοδότηση θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου
Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ή το αργότερο μέχρι 15 του Γενάρη θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το Σχέδιο Νόμου ίδρυσης και λειτουργίας του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  (συνένωση ΤΕΙ Αθήνας -ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη σημερινή τετράωρη κοινή  συνεδρίαση των μελών των Συγκλήτων του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, παρουσία του  Καθηγητή Κώστα Μουτζούρη που αναμένεται να τοποθετηθεί πρόεδρος    της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης  ότι:

Α. Η λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου θα συνοδευθεί με επιπλέον γενναία χρηματοδότηση, η οποία όπως είπε έχει εξασφαλιστεί, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το ύψος.

Β. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η οκταμελής Επιτροπή για να ολοκληρώσει την εισήγηση του Σχεδίου του νέου Πανεπιστημίου, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε ολιγοήμερη δημόσια διαβούλευση.

Γ. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τμήματα και σχολές θα τις εξετάσεις προσωπικά ο ίδιος πριν τη συνεδρίαση της οκταμελούς Επιτροπής

Δ. Το νέο Πανεπιστήμιο θα χορηγεί διδακτορικούς τίτλους (σ.σ. απαντήθηκε ύστερα από ερώτηση καθηγητή)

Ε. Το νέο Πανεπιστήμιο θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο Οικονομικής  Ανασυγκρότησης που θα  πραγματοποιηθεί στη Δυτική Αττική στις 15 ή 16 Δεκεμβρίου.

 

Ο υπουργός στην ομιλία του έκανε πολλές φορές μνεία στα όσα νωρίτερα είπε ο κ. Μοτζούρης προς τα μέλη των Συγκλήτων.

 

Οι Πρυτάνεις του ΤΕΙ Αθήνας Μαρία Βενετίκου και του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ Λάζαρος Βρυζίδης παρουσίασαν τις εισηγήσεις των Συγκλήτων των Ιδρυμάτων τους  και ακολούθησε σε πολύ καλό κλίμα συζήτηση, με ενστάσεις  που διατυπώθηκαν για τη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας.

 

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των δύο Ιδρυμάτων καθώς και ο πρόεδρος της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ  Απ. Κοκόσης ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στη σπουδαιότητα ίδρυσης  του νέου Πανεπιστημίου.

 

Μικρή ομάδα φοιτητών διέκοψε τη συνεδρίαση ζητώντας να κάνει παρέμβαση. Μετά από διαβούλευση δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο φοιτητών , ο οποίος διάβασε τα αιτήματα.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η συνεδρίαση  έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και ότι “διαπιστώθηκε συμφωνία στην συντριπτική πλειονότητα των θεμάτων”.

 

Πηγή : esos.gr^ Αρχή Σελίδας