Ανακοινώσεις  
Νέος δικτυακός τόπος του Τμήματος (18/09/2018)
Πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2018 (11/07/2018)
Πρόγραμμα εξετάσεων Ιουλίου 2018 (19/06/2018)
 Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης 
Έγκριση εκπόνησης πτυχιακών εργασιών
  1. «Ψηφιοποίηση Πιστοποιητικών Προσφυγικών Συλλόγων της Διεθνούς Διαχείρισης κυμάτων εξ΄ ανταλλαγής της ΕΤΕ 1926-1930 και σύγκριση με το Ellis island Έλληνες μετανάστες 1910-1926» από τη φοιτήτρια Χριστοδούλου Βασιλική υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας του Τμήματος κας Γεωργίας Αβαστάγου και της εργαστηριακής συνεργάτιδας του Τμήματος κας  Ασημίνας Βλαχάκη.
  2. «Ψηφιοποίηση Πιστοποιητικών Προσφυγικών Συλλόγων της Διεθνούς Διαχείρισης κυμάτων εξ΄ ανταλλαγής της ΕΤΕ 1926-1930 και σύγκριση με το Ellis island Έλληνες μετανάστες 1910-1926» από τη φοιτήτρια Αλεξάνδρα Παλληκάρη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας του Τμήματος κας Γεωργίας Αβαστάγου και της εργαστηριακής συνεργάτιδας του Τμήματος κας  Ασημίνας Βλαχάκη.
  3. «Περιγραφική Επεξεργασία Τεκμηρίων και RDA» από τo φοιτητή  Ιωάννη Πατέλη  υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας του Τμήματος κας Γεωργίας Αβαστάγου και του εργαστηριακού συνεργάτη του Τμήματος κ. Διονύση Κόκκινου.
  4. «Περιγραφική Επεξεργασία Τεκμηρίων και RDA» από τη φοιτήτρια Ευαγγελία Σπανολιού  υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας του Τμήματος κας Γεωργίας Αβαστάγου και του εργαστηριακού συνεργάτη του Τμήματος κ. Διονύση Κόκκινου.
  5. «Έρευνα Χρηστών της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» από τη φοιτήτρια Παρασκευή Κωνσταντοπούλου υπό την επίβλεψη και  καθοδήγηση της εργαστηριακής συνεργάτιδας του Τμήματος κας  Ελένης Καλογεράκη.
  6. «Οργανισμοί παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρονικών Βιβλίων (e-books): μελέτη περιπτώσεων στην Ελλάδα» από τo φοιτητή Ιωάννη Καρπούζα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος κ. Αλέξανδρου Κουλούρη.
  7. «Το κόστος και η διαμόρφωση τιμής του ηλεκτρονικού βιβλίου: μελέτη περιπτώσεων στην Ελλάδα   και στο εξωτερικό» από τo φοιτητή Αθανάσιο Γκιόλια υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος κ. Αλέξανδρου Κουλούρη.
  8.  « Τεκμηρίωση του περιοδικού «Αρχιμήδης» και εισαγωγή των μεταδεδομένων  του  στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου» από τη φοιτήτρια Βασιλική Κεραμάρη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος κ. Αλέξανδρου Κουλούρη.
  9.  «Πειρατεία στο ηλεκτρονικό βιβλίο: μελέτη περιπτώσεων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα» από τη φοιτήτρια Βαρβάρα Μακροπούλου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος κ. Αλέξανδρου Κουλούρη.
  10. «Ο ρόλος των κέντρων πληροφόρησης στην εκπαίδευση και τη βελτίωση του τρόπου ζωής των Α.Μ.Ε.Α.» από τη φοιτήτρια Στέλλα Τυρταίου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Εργαστηριακού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Διονύση Κόκκινου.
  11. «Οι επιπτώσεις της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της Κύπρου.» από τη φοιτήτρια Παναγιώτα Μαυρομμάτη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Εργαστηριακού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Διονύση Κόκκινου.
  12. «Το Ιδρυματικό αποθετήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιά και η Πολιτική Ανοικτής Πρόσβασης του.» από τη φοιτήτρια Ευγενία Μαραβέλια υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Εργαστηριακού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Διονύση Κόκκινου.
  13. «Ιστορία Εκθέσεων: Η περίπτωση της Σύγχρονης Τέχνης κατά τη δεκαετία του 1970 στην Ευρώπη και Αμερική» .» από τη φοιτήτρια Δέσποινα Σουμελίδου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδας του Τμήματος κ. Ασημίνας Κανιάρη.
  14. «Την Ιστορία Εκθέσεων και τα προβλήματα μουσειογραφίας αναφορικά με τη σύγχρονη τέχνη και Πειραματικό έργο από το 1970-σήμερα.» από τη φοιτήτρια Γεωργία Σιμιτικοπούλου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδας του Τμήματος κ. Ασημίνας Κανιάρη.
  15. «Επιχειρησιακά προγράμματα διαχείρισης πληροφοριών και εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (ygeia.net & esy.net) στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της 1ης Υ. Πε Ν. Αττικής» από τη φοιτήτρια Κυριακή Γρίσπου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδας του Τμήματος κ. Ευαγγελίας Λάππα.
  16. «Η διερεύνηση χρήσης των ψηφιακών μέσων για την κάλυψη των πληροφοριακών αναγκών του επιστημονικού Προσωπικού της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου ΚΑΤ» από τη φοιτήτρια Μελίνα-Παρασκευή Κουρσούμη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδας του Τμήματος κ. Ευαγγελίας Λάππα.
  17. «Καινοτόμες δράσεις για την κάλυψη των πληροφοριακών αναγκών στην επείγουσα ιατρική: Η έγκυρη πληροφόρησης για την τελική λήψη διαγνωστικής απόφασης» από τη φοιτήτρια Αικατερίνη Τσέλια υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδας του Τμήματος κ. Ευαγγελίας Λάππα.
  18. «Καινοτόμες δράσεις για την κάλυψη των πληροφοριακών αναγκών στην επείγουσα ιατρική: Η έγκυρη πληροφόρησης για την τελική λήψη διαγνωστικής απόφασης» από τη φοιτήτρια Μαριγώ Ζέρη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδας του Τμήματος κ. Ευαγγελίας Λάππα.
  19. «Δημοσίευση & ανοιχτή πρόσβαση: Οφέλη, προβληματισμοί & προοπτικές» από τη φοιτήτρια Σοφία Κουρσάρη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Εργαστηριακής Συνεργάτιδας του Τμήματος Ελένης Μαμμά.
  20. «Η εξέλιξη της νομοθεσίας για τις Ελληνικές Σχολικές Βιβλιοθήκες, από τον 19ο αιώνα έως σήμερα και η σχέση της με την εκπαιδευτική πραγματικότητα» από τη φοιτήτρια Αικατερίνη Τσίγκρη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Γεωργίου Μπίκου.
  21. «Οι ανάπτυξης της φιλαναγνωσίας στους μαθητές και οι δυνατότητες συμβολής των Σχολικών Βιβλιοθηκών σ΄ αυτή» από τη φοιτήτρια Μαρία Κοκοσούρη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Γεωργίου Μπίκου.
  22. «Κωδικοποίηση σύμφωνα με το EAC-CPF της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαιδεύσεως του  ΥΠ.Ε.Π.Θ.» από τη φοιτήτρια Αγγελική Παπαμάνου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της εργαστηριακής συνεργάτιδας του Τμήματος κας Βασιλικής Μπουντούρη.
  23. «Παιγνιοθήκη: Στην Ελλάδα και στον Κόσμο» από τη φοιτήτρια Βασιλική Μπακοθανάση υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Καθηγήτριας του Τμήματος κ. Δάφνης Κυριάκη-Μάνεση.
  24. «Παιγνιοθήκη: Στην Ελλάδα και στον Κόσμο» από τη φοιτήτρια Αμέρισσα Ξένου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Καθηγήτριας του Τμήματος κ. Δάφνης Κυριάκη-Μάνεση.
  25. «Ο ρόλος του Βιβλιοθηκονόμου στις Δημόσιες-Δημοτικές Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα» από τη φοιτήτρια Ευσταθία Μπούρα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Καθηγήτριας του Τμήματος κας Γιολάντας Νταή.
  26. « Η πολιτική της δημιουργίας του καταλόγου της Βιβλιοθήκης του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου» από τη φοιτήτρια Ρεζάρτα Αρίφη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος κ. Γεωργίου Σκρέτα.
  27. «Τεκμηρίωση του Περιοδικού «Σύγχρονη Εκπαίδευση» από τη φοιτήτρια Χαρίκλεια Μαυρομάτη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος κ. Γεωργίου Σκρέτα.
  28. «Ψηφιοποίηση Έντυπου Υλικού και Καταλόγου» από το φοιτητή  Κωνσταντίνο Γεωργιάδη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος κ. Γεωργίου Σκρέτα.
  29. «Έρευνα και Εφαρμογή των διαδραστικών υπηρεσιών με χρήση ελεύθερου ή ελεύθερα με περιορισμούς λογισμικού στις Βιβλιοθηκονομικές λειτουργίες: Η περίπτωση του Blog της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Κερατσινίου  » από τη  φοιτήτρια Αλεξάνδρα Καζαντζίδου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος κ. Γεωργίου Σκρέτα.
  30. «Ανάλυση του Δήμου Μονεμβασιάς » από τη φοιτήτρια  Μαργαρίτα Τζώρτζη  υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Καθηγήτριας του Τμήματος κ. Σταματίνας Τσάφου.
  31. «Στρατηγική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε μη κερδοσκοπικούς Οργανισμούς» από τη  φοιτήτρια Ελένη Κανέλλη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Δαμιανού Σακά.
  32. «Στρατηγικές Επικοινωνίας σε δημόσιους Οργανισμούς» από τη φοιτήτρια Ταμάρα Ντουγκλατέ υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Δαμιανού Σακά. 
  33. «Τραπεζικές Βιβλιοθήκες Έρευνα υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί για τους χρήστες τους» από τη φοιτήτρια Μελωδία Μπαλού υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της εργαστηριακής συνεργάτιδας του Τμήματος κας Ιωάννας Κλωνάρη.  
  34. «Συνεργατικός ρόλος οντολογιών και συστημάτων ανάκτησης πληροφοριών στο χώρο μιας βιβλιοθήκης: Βιβλιοθήκη Μουσείου Μπενάκη» από τη φοιτήτρια Μαρία Τσάμπα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Ιωάννη Τριανταφύλλου.                               
  1. «Η χρήση οντολογιών στην επέκταση και εξέλιξη του διαδικτύου σε σημασιολογικό ιστό » από το φοιτητή Γιάννη Διαγγελάκη, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Εργαστηριακού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Γιώργου Γκρούς.
  2. «Η χρήση οντολογιών στην επέκταση και εξέλιξη του διαδικτύου σε σημασιολογικό ιστό » από τη φοιτήτρια REZARTA KERAH, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Εργαστηριακού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Γιώργου Γκρούς.
  3. «Έρευνα και ανάλυση των τεχνικών κρυπτογραφίας και ψηφιακής υπογραφής ως μηχανισμών προστασίας της ασφαλούς διακίνησης ψηφιακών αντικειμένων» από τη φοιτήτρια Μαρία Μπουρνέλη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Εργαστηριακού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Γιώργου Γκρούς.
  4. «Έρευνα και ανάλυση των τεχνικών κρυπτογραφίας και ψηφιακής υπογραφής ως μηχανισμών προστασίας της ασφαλούς διακίνησης ψηφιακών αντικειμένων» από το φοιτητή Νικόλαο Στυλιάδη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Εργαστηριακού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Γιώργου Γκρούς.
  5. «Η χρήση ψηφιακών υδατογραφημάτων για τη διασφάλιση της πνευματικής ιδιοκτησίας στις ψηφιακές Βιβλιοθήκες» από τη σπουδάστρια Κωνσταντίνα Χορέβα η υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Εργαστηριακού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Γιώργου Γκρούς.
  6. «Δημιουργία βάσης δεδομένων για τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών του Αμερικανικού Κινηματογράφου από τη φοιτήτρια Αγνή Κωστούρου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή του Τμήματος κ. Μάρκου Δενδρινού.
  7. «Τα καλύτερα 100 τραγούδια και οι 100 καλύτεροι δημιουργοί –συγκροτήματα της Rock  μουσικής σκηνής της δεκαετίας του 1970 –Δημιουργία βάσης-δεδομένων» από τη φοιτήτρια Αγγελική Δεναξά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή του Τμήματος κ. Μάρκου Δενδρινού.
  8. «Διαδικτυακά Εργαλεία WEB2.0  και Δημόσιοι κατάλογοι Βιβλιοθηκών» από τη φοιτήτρια Κυριακή Εμμανουήλ  υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Δημητρίου Κουή.
  9. «Διαδικτυακά Εργαλεία WEB2.0  και Δημόσιοι κατάλογοι Βιβλιοθηκών» από τη φοιτήτρια Τριανταφυλλιά Ζωίδη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Δημητρίου Κουή.
  10. «Μελέτη εφαρμογών λογισμικού για την Οργάνωση και διάθεση ηλεκτρονικών περιοδικών εκδόσεων» από το φοιτητή Θεμιστοκλή Χατζηχρήστου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Δημητρίου Κουή.
  11. «Ηλεκτρονική δανειστική βιβλιοθήκη σαν εργαλείο αυτοανάπτυξης για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων» από το φοιτητή Αντώνη Γκαβαρδίνα  υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Νικολάου Σταυρόπουλου.
  12. «Ηλεκτρονική δανειστική βιβλιοθήκη σαν εργαλείο αυτοανάπτυξης για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων» από το φοιτητή Ιωάννη Μποζίκη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Νικολάου Σταυρόπουλου.
  13. «Δανεισμός και Διαδανεισμός Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών» από το φοιτητή Αλέξανδρο Σταθόπουλο υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Νικολάου Σταυρόπουλου.
  14. «Αναζήτηση βιβλιογραφίας, ανάπτυξη παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ως ρεύμα επικαιρότητας και ο ρόλος του Επιστήμονα Πληροφόρησης» από το φοιτητή Σταύρο Καραναστάση υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος κ. Νικολάου Σταυρόπουλου.
 

^ Αρχή Σελίδας