Ανακοινώσεις  
Νέος δικτυακός τόπος του Τμήματος (18/09/2018)
Πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2018 (11/07/2018)
Πρόγραμμα εξετάσεων Ιουλίου 2018 (19/06/2018)
 Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης 
Γίνε εθελοντής στην Βικιπαίδεια Ελλάδας
Ομάδα φοιτητών, υπό την αιγίδα του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, οργανώνει εθελοντική δράση για την λημματογράφηση νέων άρθρων στην ελληνική Βικιπαίδεια από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για μια παγκόσμια δωρεάν εγκυκλοπαίδεια που βρίσκεται διαδικτυακά και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Wiki. Η Wikipedia περιέχει περισσότερα από 45 εκατομμύρια εθελοντικά άρθρα σε σχεδόν 300 γλώσσες και δέχεται κατά μέσο όρο 430 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε μήνα, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή sites στον κόσμο. Καθένας μπορεί να συμβάλει αφιλοκερδώς στην επεξεργασία υπαρχόντων και τη δημιουργία νέων άρθρων.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι μια μικρή ποιοτική συνεισφορά που θα προέρχεται από φοιτητές. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιούνται σεμινάρια από το Σύλλογο Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας μία φορά την εβδομάδα στην αίθουσα Κ7.003. Δεν απαιτείται καμία εξειδικευμένη γνώση πάνω στα θέματα, αφού όλες οι πληροφορίες θα ληφθούν από επίσημες ιστοσελίδες και βιβλία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα και ως πηγές στα άρθρα.

Κάθε φοιτητής είναι ευπρόσδεκτος για την εθελοντική δράση. Δεν υπάρχει όριο στην συνεισφορά. Μπορείς να συνεισφέρεις όσο εσύ θέλεις, όποτε εσύ μπορείς. Μπορούμε να συμβάλουμε όλοι στη δωρεάν πρόσβαση στη γνώση. Η μάθηση είναι δικαίωμα όλων και θα πρέπει να είναι ελεύθερη χωρίς περιορισμούς.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πως υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για την παρακολούθηση των σεμιναρίων και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχετε την δυνατότητα να παρευρίσκεστε σε αυτά. Θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας για τους φοιτητές του τμήματος ΑΒΣΠ και σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν οι θέσεις, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής φοιτητές του ΠΔΑ από άλλα τμήματα.

Πληροφορίες: Άγγελος Σιώρος, siorosaggelos@gmail.com 

Συμμετοχές μέχρι και το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στο https://doodle.com/poll/2wc83v4xbyckvx3y

Ημέρα και ώρα: κάθε Δευτέρα από 30 Απριλίου έως 28 Μαίου 2018, στην αίθουσα Κ7.003, 11:00-13:00^ Αρχή Σελίδας