Ανακοινώσεις  
Νέος δικτυακός τόπος του Τμήματος (18/09/2018)
Πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2018 (11/07/2018)
Πρόγραμμα εξετάσεων Ιουλίου 2018 (19/06/2018)
 Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης 
Έγκριση εκπόνησης πτυχιακών εργασιών [Απρίλιος 2010]
Απόσπασμα Πρακτικού 25/4/2010 

Θέμα 3: Έγκριση Εκπόνησης Πτυχιακών εργασιών
 


Τα μέλη του τομέα αφού ενημερώθηκαν για τις αιτήσεις φοιτητών για την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας, εγκρίνουν την εκπόνηση των παρακάτω πτυχιακών εργασιών:

 

1.       «Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας: Εφαρμογή των αρχειονομικών αρχών και μεθόδων στο αρχειακό σύνολο εργασιών της Διεύθυνσης Μάρκετιγκ της Εθνικής Τράπεζας» από τη φοιτήτρια Θεμελίνα Γερακιού υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γ. Γιαννακόπουλου.

2.      «Δυνατότητα παροχής και προβολής αρχειακού υλικού του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μέσω διαδικτύου. Πραγματικότητα και προοπτικές» από τη φοιτήτρια Κωνσταντίνα Παναγιωτακοπούλου- Τασούλα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γ. Γιαννακόπουλου.

3.      «Οργάνωση σε βάση δεδομένων και προβολή στο διαδίκτυο των Λαϊκών και Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας» από τη φοιτήτρια Ελένη Κωνσταντοπούλου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Μ. Δενδρινού.

4.      «Οργάνωση σε βάση δεδομένων και προβολή στο διαδίκτυο των λογοτεχνικών έργων της περιόδου 1830-1880» από τη φοιτήτρια Μαρία Κιτσοπούλου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Μ. Δενδρινού.

5.      «Αποδελτίωση των άρθρων του περιοδικού «Δομές»» από το φοιτητή Θεόδωρο Αναστασόπουλο υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Δ. Κόκκινου.

6.      «Βιβλιοθήκες σωφρωνιστικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα: μελέτη και σύγκριση με ΗΠΑ και Ευρώπη» από τη φοιτήτρια Θεώνη Γρίβα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Α. Κουλούρη.

7.       «Η ανοιχτή πρόσβαση στις έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες: δικαίωμα του πολίτη, οικονομικοί περιορισμοί και η αναγκαιότητα των συνεργασιών» από τη φοιτήτρια Eid Rehab υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Δ. Κυριάκη-Μάνεση.

8.      «Σχεδιασμός καταλόγου παιγνιοθήκης – εφαρμογές σε Dublin Core» από τη φοιτήτρια Ζηνοβία Λυκουρίνου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Δ. Κυριάκη-Μάνεση.

9.       «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και δημόσια αρχεία: χρηστικότητα, προοπτικές και εφαρμογές στη δημόσια διοίκηση» από τη φοιτήτρια Ελένη Ζεϊμπέκη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ε. Μαμμά.

10.  «Πρότυπα αρχειακής περιγραφής: επισκόπηση και συγκριτική αξιολόγηση» από τη φοιτήτρια Αικατερίνη Πέππα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ε. Μαμμά.

11.  «Αρχειακή εκπαίδευση στον ελληνικό ακαδημαϊκό χώρο: επισκόπηση και σύγκριση με ανάλογο στο διεθνή χώρο» από τη φοιτήτρια Μαρία Πατρινού υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ε. Μαμμά.

12.  «Αρχείο και Δίκαιο της Πληροφορίας: Ζητήματα Νομοθεσίας και Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο Χώρο των Αρχειακών Υπηρεσιών» από τη φοιτήτρια Χαρούλα Δανοπούλου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ε. Μαμμά.

13.  «Διαχείριση και λειτουργίες της εφαρμογής «Συλλογή τραπεζογραμματείων» στο σύστημα Ιστορικών Αρχειακών Πληροφοριών του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος» από το φοιτητή Ελευθέριο- Βενιζέλο Πριναράκη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ε. Μαμμά.

14.  «Καταγραφή και μελέτη των στατιστικών χρήσεων βάσεων δεδομένων» από τη φοιτήτρια Ζωή Παπαναγιώτου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Μ. Μονόπωλη.

15.  «Οι Βιβλιοθήκες στον 21ο αιώνα: νέες τεχνολογικές καινοτομίες στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες» από τη φοιτήτρια Κυριακή Χρήστου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Γ. Νταή.

16.  «Αποδελτίωση του περιοδικού «Ψυχολογικά Θέματα»» από το φοιτητή Εμμανουήλ Κοσκινά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή Γ. Σκρέτα.

17.  «Τη δημιουργία βάσης βιβλιογραφικών δεδομένων του υλικού της συλλογής του εργαστηρίου φυσιολογίας και μορφολογίας φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών» από τη φοιτήτρια Γεωργία Ζαζά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γ. Σκρέτα.

18.  «Αποδελτίωση του περιοδικού National Geographic (2005-2008)» από τη φοιτήτρια Λαμπρινή Μπαλαμπάκη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γ. Σκρέτα.

19.  «Πληροφοριακό σύστημα Νάξου» από τη φοιτήτρια Περιστέρα Δήμα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας Σ. Τσάφου.

20.  «Ψηφιοποίηση και ανάδειξη πολιτισμικού υλικού από το Λαογραφικό Μουσείο: Παραδοσιακό χωριό Η Σαντορίνη που έφυγε» από τη φοιτήτρια Ζαμπέλα Φύτρου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Μ. Δενδρινού.

21.  «Υπηρεσίες Βιβλιοθηκών και κέντρων πληροφόρησης για μη-βλέποντες σε Ελλάδα και Γαλλία. Σύγκριση των δύο χωρών» από τη φοιτήτρια Λουκία Πετρέλη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Μ. Δενδρινού.

  

Για τις εργασίες που ακολουθούν τα μέλη του τομέα ζήτησαν διευκρινήσεις και σε συνεργασία με τους επιβλέποντες καθηγητές συμπληρώθηκαν τα υπομνήματα ή και οι τίτλοι και εγκρίνονται και οι παρακάτω εργασίες:

 

22.  «Τρόποι συμβολής των βιβλιοθηκών στην κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών στη χώρα υποδοχής» από τους φοιτητές Τηλέμαχο Ζυγόπουλο και Θεοδώρα Πέτρου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Α. Κουλούρη.

23.  «Λαϊκή Βιβλιοθήκη και τοπική κοινωνία μέσα στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο της «κοινωνίας της πληροφορίας»» από τους φοιτητές Βαγγέλη Γκερλή και Χριστιάνα Ιακκώβου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Α. Κουλούρη.

24.  «Οπτικοακουστικό υλικό από συλλογές και αρχεία στην Ελλάδα: εντοπισμός των φορέων που το έχουν στην κατοχή τους και περιγραφή του» από τους φοιτητές Αικατερίνη Αγγελοπούλου και Ευαγγελία Λυμπερτά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Δ. Κόκκινου.

25.  «Αξιολόγηση υπηρεσιών των βιβλιοθηκών του ΤΕΙ Πειραιά και του ΤΕ. ΠΑ Κύπρου» από τους φοιτητές Άντρη Λάμπρου και Γεωργούλα Θεοδώρου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Δ. Κόκκινου.

 

Οι εργασίες που ακολουθούν είναι σε εκκρεμότητα και θα θεωρηθούν ότι εγκρίνονται μόνο εφόσον κατατεθούν τα στοιχεία που ζητούνται για κάθε μία από αυτές μέχρι τη Δευτέρα 10 Μαϊου 2010.

 Εγκρίνεται το θέμα της παρακάτω εργασίας, αλλά εκκρεμεί η βιβλιογραφία: 26.   «Κατάλογος περιοδικών και εφημερίδων της βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ)» από το φοιτητή Αναστάσιο Πασσά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή Γ. Σκρέτα. Σχετικά με την εργασία 27.  «Οι μηχανές αναζήτησης και η χρησιμότητά ως μέσο εύρεσης πληροφοριών: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους» από τη φοιτήτρια Αναστασία Καραμπελιά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Ν. Σταυρόπουλου κρίθηκε ότι το υπόμνημα περιλαμβάνει στοιχεία που δεν έχουν πλέον επικαιρότητα πχ lycos και ότι αυτού του είδους οι εργασίες έχουν επαναληφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν. Ζητήθηκε είτε να γίνει το θέμα πιο επίκαιρο, είτε να αλλάξει και επομένως πρέπει να κατατεθεί εκ νέου το υπόμνημα και η σχετική βιβλιογραφία Σχετικά με την εργασία 28.  «Η πολιτική του ΙΑ/ΕΤΕ διατήρησης αρχειακού υλικού περιφερειακών καταστημάτων. Η περίπτωση του Κεντρικού Καταστήματος Θεσσαλονίκης» από το φοιτητή Νικόλαο Ξένο ανατίθεται για επίβλεψη και καθοδήγηση στον καθηγητή κ. Σ. Ζερβό Το θέμα εγκρίνεται και ο φοιτητής πρέπει να φέρει  σωστό υπόμνημα και βιβλιογραφία σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Οδηγό εκπόνησης πτυχιακών εργασιών. Οι εργασίες: 29.  «Καταλογογράφηση Οπτικοακουστικού υλικού ιδιωτικής συλλογής» από τη φοιτήτρια Ειρήνη Κινόγλου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γ. Σκρέτα. Το θέμα εγκρίνεται πρέπει όμως να βελτιωθεί το υπόμνημα, να αναφερθούν τα πρότυπα και να δοθεί το υπόμνημα και η βιβλιογραφία σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Οδηγό εκπόνησης πτυχιακών εργασιών.  30.   «Ο ρόλος του επαγγελματία αρχειονόμου στις αρχειακές υπηρεσίες: προοπτικές και εξέλιξη στον ελληνικό και διεθνή χώρο» από τη φοιτήτρια Μαρία Χαρούλη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ε. Μαμμά κρίθηκε ότι το θέμα πρέπει να προσδιοριστεί (πχ Αρχειονόμοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό: σύγκριση και προοπτικές)και η μεθοδολογία να διορθωθεί.  

31.   «Αποδελτίωση περιοδικών εκδόσεων» από τη φοιτήτρια Ταμάρα Ντουγκλάτε και το φοιτητή Ευάγγελο Ράπτη υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Γ. Νταή δεν είχαν υπόμνημα και βιβλιογραφία, το θέμα δεν είναι προσδιορισμένο η δε κ. Νταή δήλωσε ότι εκκρεμεί.

 Για όλες τις ανωτέρω εκκρεμότητες η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των συμπληρωματικών στοιχείων που έχουν ζητηθεί είναι

η Δευτέρα 10 Μαϊου 2010.


^ Αρχή Σελίδας