Ανακοινώσεις  
 Τμήμα Νοσηλευτικής 
Συμπεράσματα Ημερίδας Εκπαίδευσης

«Ημέρα  Εκπαίδευσης»

11 Φεβρουαρίου 2010

Συμπεράσματα

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Φυσικής του ΤΕΙ Αθήνας Ημερίδα που οργανώθηκε από το Τμήμα Νοσηλευτικής Α΄ της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας. Το θέμα της Ημερίδας ήταν «Ημέρα Εκπαίδευσης».

Στην Ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα περισσότερα Τμήματα Νοσηλευτικής των περιφερικών ΤΕΙ της χώρας (Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Πάτρας και Λαμίας ), καθώς και το σύνολο των καθηγητών των τμημάτων Νοσηλευτικής Α΄ & Β΄ του ΤΕΙ Αθήνας.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας καθηγητής Δ. Νίνος, ο αντιπρόεδρος Ι. Χάλαρης, η Διευθύντρια της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας Ε. Πρωτόπαπα, ο καθηγητής του ΓΤΒΙΜ, ο καθηγητής Χ. Κουτής και η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής  Α΄ Χ. Μαρβάκη.

Η Εναρκτήρια εισήγηση είχε θέμα: «Η Αξιολόγηση στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», παρουσιάστηκε από τον Ι. Χάλαρη, Καθηγητή, Αντιπρόεδρο ΤΕΙ Αθήνας και χαρακτηρίστηκε από το μεγάλο ενδιαφέρον και την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε.

Τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία της αξιολόγησης των Τμημάτων Νοσηλευτικής για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα καθώς και οι προοπτικές που υπάρχουν για ένα Τμήμα Νοσηλευτικής μετά από την θετική του αξιολόγηση.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους των Τμημάτων Νοσηλευτικής της χώρας τα προβλήματα και οι προβληματισμοί τους για την νοσηλευτική εκπαίδευση σε όλες τις διαστάσεις (θεωρητική, πρακτική, προπτυχιακή, μεταπτυχιακή). Μέσα από διάλογο και προτάσεις προέκυψαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και προβληματισμοί για την νοσηλευτική εκπαιδευτική κοινότητα των ΤΕΙ της χώρας και τέθηκαν οι βάσεις για μια πιο οργανωμένη και συστηματική ανάλυσή τους σε μια επόμενη συνάντηση.

Σημαντικό  της Ημερίδας υπήρξε η επιβεβαίωση και επισφράγιση των στενών  σχέσεων  συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των Τμημάτων Νοσηλευτικής .Οι κοινοί προβληματισμοί που προέκυψαν έθεσαν τις βάσεις για μια συστηματική επανάληψη αυτής της προσπάθειας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Συγκεκριμένα δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα της νοσηλευτικής εκπαίδευσης, στις διατμηματικές και διακρατικές συνεργασίες μεταξύ των Τμημάτων Νοσηλευτικής, στα Προγράμματα Σπουδών καθώς και στην σύγκλιση των Τμημάτων Νοσηλευτικής σε κοινές αρχές εκπαίδευσης και ποιότητας. Παρουσιάστηκαν δράσεις των Τμημάτων που αξίζουν προσοχής και επιβράβευσης και μπορούν να χαρακτηριστούν σαν πρότυπες.

Το επίκεντρο της Ημερίδας ήταν φυσικά οι φοιτητές. Συμμετείχαν με εκπρόσωπο η οποία και ανέπτυξε με χαρακτηριστικό τρόπο τα προβλήματα των φοιτητών νοσηλευτικής και τις ανησυχίες τους και απέδειξε σε όλους ότι οι φοιτητές είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσής τους.

Σημαντική διαπίστωση που προέκυψε από τις εργασίες της Ημερίδας είναι το υψηλό επίπεδο ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχεται από τα Τμήματα Νοσηλευτικής των ΤΕΙ της χώρας και το αμείωτο ενδιαφέρον τους για την βελτίωσή της.


^ Αρχή Σελίδας