Ανακοινώσεις  
Ανακοίνωση για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα εργαστήρια (ΝΕΟ) (19/09/2017)
Οδηγίες προς τους φοιτητές σχετικά με τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα εργαστήρια του Χειμερινού εξαμήνου 2017-2018 (ΝΕΟ) (19/09/2017)
Ωρολόγιο πρόγραμμα Χειμερινού εξαμήνου 2017-2018 (ΝΕΟ) (19/09/2017)
Ανακοίνωση σχετικά με την αξιολόγηση των εκτάκτων για το ακαδ. έτος 2017-2018 (ΝΕΟ)-πίνακας τελικής κατάταξης (16/09/2017)
Έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της εγγραφής των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 (ΠΡΟΣΟΧΗ) (13/09/2017)
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Υποβολή Προτάσεων Σχεδιαγραμμάτων Διδασκαλίας από Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2017- 2018 στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας» (07/08/2017)
Ανακοίνωση για τις συνεντεύξεις για το ΠΜΣ του Τμήματος (ΝΕΟ) (06/07/2017)
Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΝΕΟ) (02/07/2017)
Αίτηση Συμμετοχής σε Σεμινάριο του Προγράμματος ERASMUS+ e food science (29/06/2017)
Πρόγραμμα εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2017 (ΝΕΟ) (20/06/2017)
Προκήρυξη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων 2017-2018 (ΝΕΟ) (08/05/2017)
Ανακοίνωση σχετικά με τους μετεγγραφομένους φοιτητές (ΝΕΟ!!) (29/03/2017)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΝΣΤΑΣΗ (νέο) (31/01/2017)
Αποτελέσματα κατατακτηρίων εξετάσεων 2016-2017 (22/12/2016)
Πρόγραμμα και ύλη κατατακτηρίων εξετάσεων 2016-2017 (14/11/2016)
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (30/09/2016)
ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (13/09/2016)
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Υποβολή Προτάσεων Σχεδιαγραμμάτων Διδασκαλίας από Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας» (09/08/2016)
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ (09/03/2016)
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (01/03/2016)
 Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων 
Καλώς ήρθατε στο Τμήμα μας

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων!

Το σημερινό Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας έχει προέλθει από την Ανώτερη Σχολή Τεχνολόγων Τροφίμων (Α.Σ.Τε.Τ), η οποία ιδρύθηκε το 1974 στα Κ.Α.Τ.Ε. (Κέντρα Ανώτερης Τεχνικής Εκπαίδευσης) και περιελάμβανε ένα μόνο Τμήμα, το Τμήμα Φυτικών Προϊόντων. Το 1977 τα Κ.Α.Τ.Ε. μετονομάστηκαν σε Κ.Α.Τ.Ε.Ε. (Κέντρα Ανώτερης Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), τα οποία καταργήθηκαν το 1983 και στη θέση τους ιδρύθηκαν τα Τ.Ε.Ι. (Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα). 

 

Η Α.Σ.Τε.Τ. μετονομάστηκε σε Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων, περιλαμβάνοντας πλέον δύο Τμήματα: Τμήμα Φυτικών Προϊόντων και Τμήμα Ζωικών Προϊόντων. Το 1985 τα δύο Τμήματα συγχωνεύθηκαν και απετέλεσαν ενιαίο Τμήμα με την ονομασία Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, η δε Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων μετονομάσθηκε σε Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, περιλαμβάνοντας και το νεοϊδρυθέν Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών.Ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων καθορίζεται με σχετική υπουργική απόφαση ανά ακαδημαϊκό έτος. Επίσης ένα ποσοστό των εισακτέων μπορεί να είναι πτυχιούχοι άλλων σχολών που εισάγονται με κατατακτήριες εξετάσεις.

Καλή πλοήγηση!