Ανακοινώσεις  
Διαδικασία μεταγγραφών 2019-20 (03/12/2019)
Κατατακτήριες εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2019-20 (03/12/2019)
Ορισμός μαθημάτων ειδικότητας για πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης (20/11/2019)
Ανακοίνωση έναρξης πρακτικής άσκησης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το χειμερινό εξάμηνο 2019 (06/11/2019)
Πρακτική άσκηση μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ: Επιλεγέντες φοιτητές (07/10/2019)
Ανανεώσεις εγγραφών χειμερινού εξαμήνου 2019-20 (04/10/2019)
Κατανομή πρωτοετών φοιτητών σε τμήματα (04/10/2019)
Τροποποιήσεις προγράμματος σπουδών (04/10/2019)
Έναρξη πρακτικής άσκησης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το "χειμερινό" εξάμηνο 2019 (26/09/2019)
 Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων 
Δρ. Δημήτριος Μακρής
Βιογραφικό σημείωμα                          Personnal webpage

Ο Δρ. Δημήτριος Μακρής είναι Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθηνών.

Σε προπτυχιακό επίπεδο διδάσκει τα μαθήματα: «Σχεδιαστική Μεθοδολογία μέσω Η/Υ», «Εισαγωγή στην Σχεδιαστική Μεθοδολογία». Επίσης στο τμήμα ΣΕΑΤ διδάσκει το μάθημα και «Αποτυπώσεις Αντικειμένων & Μνημείων ΙΙ».
Σε μεταπτυχιακό επίπεδο διδάσκει στο μάθημα «Θεμελιώδης Γραφική Πληροφορική», «Μέθοδοι Ανάπτυξης Ευφυών Συστημάτων Βασισμένων σε Εικόνα» και έχει την επίβλεψη διπλωματικών εργασιών στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.-Master) με τίτλο «Πληροφορική και Επιστήμες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας» του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Limoges σε σύμπραξη με το Τμήμα Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνων.
Έχει διδάξει «Ψηφιακή Κινούμενη Εικόνα 1» & «Ψηφιακή Κινούμενη Εικόνα 2» στο ΠΜΣ «Τέχνη, εικονική πραγματικότητα και πολυχρηστικά συστήματα καλλιτεχνικής έκφρασης» του τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ Αθηνών και του τμήματος Τέχνης και Τεχνολογίας της Εικόνας - Πανεπιστήμιο Paris 8 Vincennes Saint-Denis.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Πληροφορική από το πανεπιστήμιο της Limoges (2005 – Ecole Doctorale Science–Technologie–Sante, Faculte des Sciences & Techniques), μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Masters of Science) στην Αρχιτεκτονική (Υπολογιστική και Σχεδιασμός) από το πανεπιστήμιο του East London (1999 – Faculty of Design and the Built Environment – School of Architecture), και έχει πτυχίο Διακοσμητή από το Τ.Ε.Ι. Αθηνών (1995 – Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών).

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε έρευνα στους ακόλουθους επιστημονικούς τομείς: σχεδιαστικής μεθοδολογίας, διακοσμητικών τεχνών, και πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν περιοχές όπως σχεδιασμός με υποστήριξη υπολογιστή, μεθοδολογία καινοτόμου σχεδιασμού, μοντελοποίηση αισθητικής γνώσης, δηλωτική μοντελοποίηση, δηλωτική σύνθεση σκηνών, μοντελοποίηση σημασιολογικής γνώσης, και τεχνητή νοημοσύνη. Η πιο πρόσφατη ερευνητική εργασία περιλαμβάνει την ανάπτυξη θεωριών και μεθόδων περί καινοτόμου σχεδιασμού χώρων/προιόντων μέσω δηλωτικής μοντελοποίησης.

Έχει διατελέσει από το 2000 μέχρι το 2010 εργαστηριακός και επιστημονικός συνεργάτης στα τμήματα Πληροφορικής και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Ο Δρ. Δ. Μακρής έχει διατελέσει ερευνητής στο υποέργο «Ανάπτυξη ευφυών συστημάτων υποστήριξης σχεδιασμού προϊόντων – Οpen-MultiCAD», στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ (2004-2007). Έχει συμμετάσχει στο έργο «Ενίσχυση Σπουδών Πληροφορικής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας» (2007-2008), του τμήματος Πληροφορικής στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ, καθώς και στο έργο «Αναμόρφωση προγράμματος σπουδών τμήματος Διακοσμητικής μέσω αναβάθμισης της εργαστηριακής τεχνογνωσίας & γνωσιοθεωρίας» (2003-2005) του τμήματος Διακοσμητικής, στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ. Έχει διατελέσει μέλος της ερευνητικής ομάδας προγράμματος με τίτλο «Υποστήριξη της διαδικασίας δημιουργίας γεωμετρικών μορφών με έμφαση στον τομέα του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού χρησιμοποιώντας γενετικούς αλγόριθμους» (1999-2000). Είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Προγράμματος του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου 3ΙΑ, από το 2001.

Ως Διακοσμητής έχει μελετήσει, σχεδιάσει και υλοποιήσει πολλά έργα που αφορούν χώρους εργασίας, κατοικίας και αναψυχής. Για μια δεκαετία είχε διατελέσει μέλος συντακτικής επιτροπής σε πολιτιστική έκδοση (Highlights), και σε αρχιτεκτονικό περιοδικό (Υλη και Κτίριο).

Ως προγραμματιστής έχει αναπτύξει εφαρμογές που περιλαμβάνουν  ψηφιακά περιβάλλοντα για μορφογένεση μέσω εξελικτικών αλγορίθμων, καθώς και την μοντελοποίηση του αρχιτεκτονικού ύφους με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.
Είναι μέλος της Ελληνικής εταιρείας επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΠΥ).

Υποδοχή φοιτητών
Γραφείο Α' τομέα μαθημάτων
Τρίτη  12:30 - 13:30
Πέμπτη 12:30 - 13:30

Επικοινωνία:
demak@teiath.gr
dimitrioscmakris@gmail.com

^ Αρχή Σελίδας