Ανακοινώσεις  
ΕΓΓΡΑΦΈΣ ΕΠΙΤΥΧΌΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ ΤΩΝ ΤΈΚΝΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΎ, ΤΩΝ ΤΈΚΝΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΎΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΑΠΟΦΟΊΤΩΝ ΞΈΝΩΝ ΛΥΚΕΊΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΎ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΌ ΈΤΟΣ 2018 – 2019 (05/10/2018)
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 (27/09/2018)
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (26/09/2018)
Ολοκλήρωση πρώτου κύκλου σπουδών Τμήματος ΤΕΙ (22/09/2018)
Αρχιμανδρίτης ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ (Χρήστος) ΜΑΝΩΛΗΣ (21/09/2018)
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ – ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. (21/09/2018)
Διευκρινίσεις - Υπεύθυνη Δήλωση ολοκλήρωσης πρώτου κύκλου σπουδών ΤΕΙ (10/09/2018)
 Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων 
Αρχιμανδρίτης ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ (Χρήστος) ΜΑΝΩΛΗΣ

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε στις 14 Αυγούστου 2018, την εκδημία του Πανεπιστημιακού Υποτρόφου του Τομέα Ιατρικών Εργαστηρίων, του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδίτη κυρού Θεοδοσίου Μανώλη. Ο μακαριστός αρχιμανδρίτης διακονούσε στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» που βρίσκεται στη Νέα Κηφισιά και ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Ιλίου. Ο π. Θεοδόσιος διένυε μια λαμπρή πορεία στην Επιστήμη της Ιατρικής και συγκεκριμένα στον τομέα της Βιοηθικής ως κλινικός Βιοϊατρικής έρευνας & Βιοηθικής Ογκολογίας. Επίσης διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου σε θέματα Βιοηθικής και Ποιμαντικής Ιατρικής καθώς και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί Ποιμαντικών θεμάτων & Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ποιμαντικής μέριμνας και αντιμετώπισης του ογκολογικού ασθενούς, διακονούσε και φρόντιζε τον άρρωστο άνθρωπο συνδυάζοντας τα όπλα της επιστήμης με αυτά της εκκλησιαστικής μας παράδοσης και διδασκαλίας καθημερινά, δίνοντας ελπίδα και παρηγοριά στον πονεμένο και ταλαιπωρημένο από την ασθένεια συνάνθρωπό μας. Ο π. Θεοδόσιος ήταν διδάκτωρ ιατρικής και υποψήφιος διδάκτορας της Θεολογίας.

Στο Τμήμα μας εργάσθηκε κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018,ως καθηγητής της Βιοηθικής. Όσοι τον γνωρίσαμε και συνεργασθήκαμε μαζί του (προσωπικό και φοιτητές), μείναμε εντυπωσιασμένοι από την καλοσύνη του ,το ανοικτό μυαλό του, την γεμάτη ανυπόκριτη αγάπη συμπεριφορά του, τον ζεστό ανθρώπινο λόγο του, που είχε ιδιαίτερη απήχηση στη σημερινή εποχή της πνευματικής ξηρασίας. Περιμέναμε ότι θα είχαμε την ευκαιρία κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, να τον αξιοποιήσουμε περισσότερο, για να γίνουμε και εμείς καλύτεροι.

Ο μακαριστός π. Θεοδόσιος όμως έφυγε ξαφνικά… νεότατος (μόλις 46 ετών). Υλοποίησε τα λόγια της Γραφής: «Τελειωθείς εν ολίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς. Αρεστή γαρ ην Κυρίω, η ψυχή αυτού» (Σοφ. Σολομώντος). Σε εμάς θα μείνει η ανάμνηση  του προτύπου ενός επιστήμονα κληρικού, ταγμένου στη διακονία του σύγχρονου ταλαιπωρημένου ανθρώπου.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του και ας έχουμε την ευχή του.Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αδοκήτως κοιμηθέντος Αρχιμανδρίτου Θεοδοσίου Μανόλη θα τελεστεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγ. Αικατερίνης Ιλίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

^ Αρχή Σελίδας