Συμπόσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και Ερευνητική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΚίναςΟκτώ Πρωτόκολλα Συνεργασίας με εκπροσώπους ισάριθμων Κινέζικων  Πανεπιστημίων υπέγραψε  πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος, σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ιδρύματος, παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. ZouXiaoli, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γιάννη Παντή, του Προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, κ. Γιώργου Βερνίκου, του εκπροσώπου της Συνόδου Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων, κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια, του Προέδρου της Συνόδου των Ερευνητικών Κέντρων Ελλάδας, κ. Ιωάννη Ιωαννίδη, του Δημάρχου Αιγάλεω, κ. Δημήτρη Μπίρμπα, του εκπροσώπου της Διεύθυνσης Εμπορίου και επικεφαλής της Κινεζικής Αποστολής στην Ελλάδα, κ. HuBin, πολλών Πρυτάνεων και Αναπληρωτών Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων, Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων ΤΕΙ της χώρας και πολλών ακαδημαϊκών. Συντονιστής της σημαντικής αυτής εκδήλωσης ήταν ο Αναπληρωτής Προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας, κ. Περικλής Λύτρας και υπεύθυνος της όλης οργάνωσης, ο Καθηγητής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, κ. Μιχάλης Γλαμπεδάκης.Σχετικές δημοσιεύσεις:

Ενημερωτικό άρθρο, που αφορά στο «Συμπόσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και Ερευνητική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016: http://www.esos.gr/arthra/42627/30-kinezika-panepistimia-sto-tei-athinas

Στην παρουσία 66 καθηγητών από 30 κινεζικά πανεπιστήμια στην Αθήνα και στην ημερίδα ενημέρωσης που πραγματοποίησαν με ελληνικά Πανεπιστήμια, ΤΕΙ  και στελέχη Υπ. Παιδείας αναφέρονται διαδικτυακά ΜΜΕ (ιστοσελίδα ΥΠΕΞ στην κινεζική και αγγλική γλώσσα και πρακτορείο ΝΕΑ ΚΙΝΑ). Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας, υπεγράφησαν πρωτόκολλα συνεργασίας με την παρουσία πρέσβη της Κίνας κ.  Zou Xiaoli ο οποίος χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αναφέρθηκε στις σύντονες προσπάθειες που καταβάλλονται για την σύσφιξη των εκπαιδευτικών ανταλλαγών και συνεργασίας σε πολλούς τομείς, και στα μοναδικά πλεονεκτήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού και ερευνητικού ανθρωπίνου δυναμικού.

Σχετικό βίντεο:

Βίντεο από το ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ
Α Μέρος: Παρουσιάσεις-Χαιρετισμοί
Β Μέρος: Υπογραφές συνεργασιών
Γ Μέρος: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα


Έκθεση πεπραγμένων
<< Συνέδρια & Ημερίδες ^ Αρχή Σελίδας