5-16/12/2017 Εκπαίδευση συντηρητριών Μουσείου Ερμιτάζ από το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας
--== Προσοχή ==--
Αρχειοθετημένο Άρθρο

Στο πλαίσιο των Διεθνών Συνεργασιών του, το Εργαστήριο Μελέτης και Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Πολιτιστικών Αγαθών του Τμ. Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας, οργανώνει μια ολιγοήμερη εκπαίδευση (5-16/12/2017) των κ. Bazhena Aleksandrovna Kutergina, Darina Nikolaevna Dmitrieva και Kristina Vladimirοvna Lavinskaia, συντηρητριών του Μουσείου Ερμιτάζ, σε θέματα συντήρησης αρχαίων και νεώτερων κεραμικών και συναφών υλικών. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους, οι ανωτέρω συντηρήτριες θα εκπαιδευτούν ασκούμενες στο εργαστήριο Συντήρησης κεραμικού- γυαλιού του Τμ. ΣΑΕΤ του ΤΕΙ Αθήνας και στο εργαστήριο Συντήρησης του Μουσείου Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Τέχνης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επιμορφωτική αυτή δράση θα ολοκληρωθεί με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους και εργαστήρια Συντήρησης εμβληματικών μουσείων της Αθήνας, όπως του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και του Μουσείου Μπενάκη.


Στο περιθώριο της παραμονής τους στην Αθήνα, οι κυρίες Bazhena Aleksandrovna Kutergina, Darina Nikolaevna Dmitrieva και Kristina Vladimirοvna Lavinskaia θα δώσουν διάλεξη με θέμα "Restoration at the Hermitage Museum" (Η Συντήρηση στο Μουσείο Ερμιτάζ) την Τετάρτη 6/12 στις 12:00 στο Αμφιθέατρο του Τμ. Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης.

(Η παρουσίαση θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα)

 
<< Eπικαιρότητα ^ Αρχή Σελίδας