Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα της εσπερίδας της Τετάρτης 2/5/2018 για τα ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΑ & ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Προσέλευση 6.30. Φουαγιέ Συνεδριακού Κέντρου
Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ), Πανεπιστημιούπολη 1, Αγίου Σπυρίδωνος & Δημητσάνας, 12210
Αιγάλεω. ΣΣ. Περί την ώρα προσέλευσης, ο
Κηφισός «πήζει». Προετοιμαστείτε για πιθανή εφαρμογή του Νόμου Murphy.
Ποτό καλωσορίσματος: χυμός ροδιού/αγχολυτικό αφέψημα/Η2Ο,
ή/και ….τσίπουρο.
Μουσικό πρελούδιο: 7.00
Πιάνο: Δρ. Ιωάννα Γιαρένη,
σολίστ, Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων &
Διεθνών Σχέσεων ΠαΔΑ.
Κιθάρα: Δρ. Ευγένιος Γιαρένης, Εισαγγελέας
στρατιωτικών δικαστηρίων, συγγραφέας.
Φωνή: Γιάννης Γιάλπας, Μηχαν. Πληροφορικής MSc, ΕΤΕΠ-
Τμήμα Πληροφορικής, ΠαΔΑ.
Καλωσόρισμα – Χαιρετισμός: 7:10
Καθηγητής Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Πρόεδρος Διοικούσας
Επιτροπής ΠαΔΑ, πρ. Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Καθηγητής Γιάννης Τσάκνης,
Κοσμήτωρ Σχολής Επιστημών Τροφίμων (ΣΕΤ) του ΠαΔΑ
Παρουσίαση βιβλίου: 7.20,
10λεπτες Εισηγήσεις με αποσπάσματα του βιβλίου
από:
Καθηγήτρια Μαρία Βενετίκου, ενδοκρινολόγο,
Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠαΔΑ, πρ. Πρύτανης ΤΕΙ-Αθήνας (παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο,
χοληστερόλη).
Καθηγητή Βασίλη Ντουρτόγλου, χημικό, Τμήμα Οινολογίας,
ΣΕΤ, του ΠαΔΑ. (αντιοξειδωτικά, βιταμίνες).
Καθηγήτρια Μαρία
Στεφανίδου-Λουτσίδου, φαρμακοποιό, Ιατρική Σχολή Πανεπ.
Αθηνών ( προβιοτικά, φαρμακευτικά φυτά/βότανα).
Καθηγήτρια Νατάσα Κανέλλου, διατροφολόγο, Τμήμα Τεχνολογ.
Τροφίμων, ΣΕΤ του ΠαΔΑ. (καλά/κακά λιπαρά, δυσανεξίες γλουτένης-λακτόζης, αλκαλική δίαιτα).
Αλεξίου Ελευθέριο-Σπυρίδωνα,
αθλητίατρο MSc, Καθηγητή
Φυσικής Αγωγής, πρωταθλητή Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης (συμπληρώματα
διατροφής αθλητών, αντιστρές αγωγή).
Ερωτήσεις – Συμπεράσματα: 8.10, Συντονιστής: Δρ. Β. Ντουρτόγλου
Μουσικός επίλογος: 8.30 Τραγούδια απ΄ το έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο-ίδιο Μουσ. Σχήμα.
Οργανοληπτική δοκιμασία βιολειτουργικών
προϊόντων χορηγών
της εκδήλωσης. Στο φουαγιέ του Συνεδρ. Κέντρου θα δοκιμαστούν και θα καταναλωθούν (ΣΣ.
μέτρον άριστον):
Βιολειτουργικά τρόφιμα, όπως:
- ψωμί: ολικής αλέσεως, παξιμάδια από χαρουπάλευρο, χωρίς γλουτένη
- ελαιοκομικά: ελιές, πάστα ελιάς και παρθένο (ελαιόλαδο)
- γαλακτοκομικά: γαϊδουρινό γάλα, φέτα, γραβιέρες.
- ξηροί καρποί : καρύδια, αμύγδαλα .
Επίσης: κυκεώνας (των αρχαίων
ελλήνων) και … καλά κρασιά (του Τμήματος
Οινολογίας)
- ερυθρός πειραματικός οίνος Αγιωργήτικο
- λευκός πειραματικός οίνος με αρώματα βοτάνων
- αφρώδης ρετσίνα Botanic .
|